Pengikut

Tuesday, December 20, 2011

Bersalin kat mane ek?

Dah 36 minggu.. Dah decide nak berpantang di rumah saja. Jadi secara auto nya akan bersalin di Klang jer. Tak payah nak pening pening nak cuti awal la... Nak balik kampung la. Kan..Kan..? Hospital mane pulak? Tengku Ampuan Rahimah? Mungkin jugak... dan mungkin tidak.. Mane yang sempat la ye... :-).

Dalam survey meng survey.. daftar diri di Pusat Perubatan Bersalin Umra , Seksyen 13. Shah Alam , Sabtu lepas. Sebelum ni buat scan 4D kat sana, macam best dan mampu milik je kan? hemmmmm. Tengok la camana nanti kan? Ade rezeki ada la.


Dr. Ummul tu cakap..so far so good... tak de masalah nak bersalin normal ( fuhhhh kalau betul la syok skit) berat baby pun dah 2.8kg gitu lebih kurang... nanti time bersalin 3kg+ gak la kan. Seram skit kalau baby beso ni... hehehehe.. Bajet di hati nak bawah 3kg.... tp yg penting baby sihat sudahhh..... Dan sekali lagi di comfirmkan kan jantina baby... hehehehe tiada perubahan. Nama? mestilah dah ade kan? tapi asyik bertukar tukar... tak nak bagitau dulu... tak suprise kang

Daftar tu kene la check up sekali kan? Hari tu check up kene RM70. Dapat la goodies skit.. 

dalam beg tu ade ni.. :)

Next check up kat Umra tu 3 minggu dari sekarang mean 7 Jan 2011 la. Sambil sambil tu teruskan la jugak check up kat goverment tu kan.. sebab belum lah final nak bersalin kat mane. hehehehe wait and see la ye.

klik gambar utk besarkan.

ni plak pamphlet pakej bersalin kat situ... RM 999 untuk normal dan RM2999 untuk pembedahan. Macam pakej percutian pulak kan... tak la mahal sgt kan.... tak la murah.... Ape pun tengok keadaan........susah susah Hospital Klang je la kan? hehehehe


6 comments:

  1. murah banyak tu.. bestnya..
    sy czer kat pantai bangsar kena 9.5k..
    seb baik co. byr 4.5, so topup 5k je la..

    ReplyDelete
  2. wah rm999 murah la..slalu dgr normal pun da 2k+

    ReplyDelete
  3. rm999 tak de tambahan dah ke ada lagi? adam dulu normal pun dah 1.5k...huhuhu

    ReplyDelete
  4. @sara82

    tambah kalau ade request extra bed.. atau pakai peralatan lain... 999 tu basic jer

    ReplyDelete
  5. Thank u awk..gud info..plan mmg nk bersalin kt Umra' nanti..hopefully semuanya akn ok2 je kan...

    ReplyDelete

Terima Kasih Kerana Sudi Komen..... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...